تولید الکتریسته توسط کاغذ
تا حالا خیلی راجع به این شنیده ایم که در آینده تمام وسایل به هم مرتبط خواهند بود و همه چیز هوشمند خواهد شد. اما در این مسیر مشکلات عمدهٔ بسیاری وجود دارد که یکی از مهمترین آنها این است که اغلب این وسایل هوشمند، الکترونیکی هستند و با استفاده از نیروی باتری کار می کنند که همانطور که خودتان میدانید در خیلی مواقع کاربر را دچار مشکل می کنند. اما چه می شد اگر میتوانستیم به جای استفاده از این باتریهایی که خیلی سریع تمام می شوند از حرکات ساده که به طور روزمره انجام می دهیم میتوانستیم انرژی تولید کنیم.
اما حالا این ایده به واقعیت تبدیل شده است و شرکت Disney ژنراتورهای کاغذیی را تولید کرده است که با تماس، مالیدن و یا کشیدن این کاغذها میتوان به اندازهای انرژی الکتریکی تولید کرد که چراغهای LED و یا صفحات کوچک نمایشگر را روشن کرد.
یکی از محققان این پروژه میگوید، که زیبایی این دستاورد در سادگی آن است. این محصول به قدری ساده است که میتوان آن را در هر جا و در هر زمینهای مورد استفاده قرار داد. گرچه پشت این سادگی یک فهم عمیقی از علم فیزیک قرار دارد. این کاغذها از الکترودهایی تشکیل شده اند که می توانند شارژ الکتریکی را در خود نگاه دارند. یکی از این الکترودها تفلون است. اگر این الکترود به سطح کاغذ معمولی مالیده شود، کاغذ شروع به ساخت شارژ الکتریکی متضاد آن می نماید. بنابرین، اگر شما این دو سطح را به هم بمالید یا بزنید، از طریق انرژی مثبت و منفی ایجاد شده یک شارژ الکتریکی ایجاد می گردد که میتوان از آن در زمینههای مختلف استفاده کرد.
این انرژی اگرچه آمپر بسیار پائینی دارد ولی ولتاژ آن بسیار بالا است و بنابرین توانایی زیادی دارد مثل باطری یک ساعت مچی. این کاغذها بر خلاف باتریهای معمولی که بالاخره روزی تمام می شوند، اتمام ناپذیرند و همیشه در دسترس خواهند بود.
تولید این کاغذها بسیار ارزان و تقریبا ناچیز است و میتوان آنها را حتی با پرینترهای معمولی نیز چاپ کرد. همچنین، این ژنراتورهای کاغذی در طول عمرشان بر خلاف باطریهای موجود به محیط زیست هیچ نوع آسیبی نمیزنند. و میتوان آنها را بر روی هر سطحی وصل نمود. این تنها مقدمهای بر این تکنولوژی بود. آیندهای را تصور کنید که این کاغذها بخشی از پوشاک ما باشند و از طریق حرکات روزمره و طبیعی ما، بدون اینکه حتی متوجه آنها باشیم برای ما انرژی الکتریکی تولید کنند.