اختراع بزرگ دو جوان ایرانی و بی توجهی از مسئولین!!!
دو نفر از نخبگان و مخترعان جوان شيرازي كه در جشنواره اختراعات ژنو، موفق به كسب مدالهاي طلا و نقره جهان و عنوان بهترين اختراع جهان در سال 2013 از پارك علمي فناوري هنگكنگ شدهاند، در جمع خبرنگاران، با تشريح چگونگي دستيابي به اين موفقيت، از همراه نبودن مسئولان و حمايت نشدن، سخت گلايه كردند.
محمدرضا منشيزاده و اصلان محمديكشكولي، جوانهاي 20 سالهشيرازي، كه پيش از اين نيز اختراعاتي را در بخشهاي مختلف داشتهاند، اينبار با دو اختراع و به همراه دكتر بابك دشتكار، راهي ژنو شدند و تعجب و تجليل خارجيها را برانگيختند و با پشت كردن به تمام پيشنهادهاي وسوسهكننده غربيها، قلب اروپا را تحت تاثيرقرارداده و به ايران بازگشتند اما در فرودگاه هيچ كس جز خانواده كه همواره يار و همراه آنان بودند، به استقبالشان نيامدند.
محمدرضا منشيزاده، دانشجوي حقوق دانشگاه شيراز، در خصوص اختراعش به خبرنگاران گفت: دستگاهي اختراع كردهايم كه قادر است گازهاي فلر( حاصل از سوختن مشعلهاي گاز در مناطق نفتخيز) را تسويه و به برق و متانول تبديل كند.
منشيزاده گفت: با استفاده از اين دستگاه، ميتوان جلوي سوخت سالانه بالغ بر 14 ميليارد دلار ثروت ايران عزيز را كه بيدليل ميسوزد، گرفت و آن را تبديل به ارزش افزودهاي كرد كه بيش از اين ميزان، درآمد نصيب ما كند.
وي با بيان اينكه اختراع او و گروهش بسيار مورد استقبال كشورهاي نفتخيز حوزه خاورميانه قرار گرفته و پيشنهادات بسيار خوبي از سوي شركتهاي مختلف براي دريافت امتياز آن داشته است، گفت: در كشور خودمان حتي در دانشگاهي كه تحصيل ميكنيم، آنقدر كه در ژنو مورد استقبال قرار گرفتيم، تحويلمان نميگيرند!!
اين جوان كه با ديپلم رياضيفيزيك و به دلايلي براي ادامه تحصيل به رشته حقوق رفته و مدال طلايي كه از ژنو آورده است را به زلزلهزدگان بوشهر تقديم كرد، گفت: هنوز عضو بنياد نخبگان فارس نيست! و در حال طي مراحل اداري كار است!
او اضافه كرد: ساخت دستگاهي كه اختراع كردهايم، يك ميليارد تومان هزينه دارد، اما اين يك دستگاه كاملا تخصصي با توان تسويه و بهينهسازي آلودگيهاي محيطي در ابعاد وسيع است، دستگاهي كه نه تنها توان تسويه آلودگيهاي ناشي از سوختن نفت و گاز را دارد بلكه ميتواند تحريمهاي نفتي را بهطور كامل خنثي كند.
اين مخترع شيرازي تصريح كرد: اين دستگاه ميتواند يكي از مواد سنگينتر از نفت را كه اكنون و بهواسطه تحريمها، ايران راهي جز سوزاندن آن ندارد را به متانول بدل كرده و زمينه توليد بنزين را فراهم كند.
اصلان محمديكشكولي ديگر مخترعي كه موفق به دريافت مدال نقره جشنواره مخترعين ژنو به واسطه اختراع دستگاه بيخطرساز زبالههاي بيمارستاني شده است نيز گلايه داشت، گلايههايي كه در كمال حجب و حيا عنوان كرد، در لفافهاي از كلمات و با موجي از نگراني كه مبادا اين گلايهها، اعتقادش به ارزشهاي والاي انقلاب و اسلام را تحتالشعاع قرار دهد.
اين دانشجوي رشته معماري نيز كه نه از سوي مسئولان استان فارس و شيراز و نه از سوي مسئولان دانشگاه محل تحصيلش، استقبال نشده است، گفت: دستگاه اختراع شده توسط وي، ميتواند زبالههاي بسيار خطرناك بيمارستاني را به موادي بستهبندي شده و كاملا بيخطر بدل و حتي شيرابه آن را تسويه كند.
محمديكشكولي تصريح كرد: با استفاده از اين دستگاه ديگر نيازي به حمل و دفن يا سوزاندن زبالههاي بيمارستاني نيست زيرا ابعاد دستگاه كوچك بوده و در هر بيمارستاني قابل استفاده خواهد بود و تمام انواع زبالههاي بيمارستاني از پلاستيك و شيشه و پارچه و ... را دريافت كرده، عوامل بيماريزاي آن را از بين برده، شيرابه و مواد عفوني را جدا و تسويه و در نهايت حجم زباله را بسيار بسيار كم و آن را بهشكل بستهبندي، بيرون ميدهد.
وي نيز از استقبال شركتهاي چيني و آلماني از دستگاهش گفت و از تلاش خارجيها براي آنكه آنان بمانند و دستگاههايي اختراع كنند و .. از تعصب و وطندوستي و ارزشمداري تمام 36 جواني كه تيم مخترعان ايران اسلامي را در جشنواره ژنو تشكيل ميدادند، تيمي كه هرگز تسليم پيشنهادهاي اغوا كننده ديگران نشده و مانند گذشته اعلام آمادگي كردهاند كه حاضرند با تمام وجود در حماسهسازي مردم كشورشان شريك باشند، اگر توسط مسئولان ديده شوند.
او گفت: ساخت دستگاه اختراع شده گروه ما، هزينه چنداني ندارد، اگرچه تامين همين ميزان هم براي ما سنگين و سخت است اما اگر اين دستگاه به مرحله تجاري سازي برسد، هزينه توليد آن حداكثر 10 ميليون تومان خواهد بود حال آنكه ارزش كاري كه انجام ميدهد صدها ميليون تومان است.
اين دو جوان همچنين از اختراع دوست مخترعشان كه امروز به واسطهاي در كنارشان نبود، هم گفتند، از نوعي گياه دارويي كه توان آن از بسياري آنتيبيوتيكها بيشتر و ضرر و زيانش براي انسان به مراتب بسيار بسيار اندك و حتي هيچ است! از دارويي كه موجب شگفتي پزشكان و داوران جشنواره ژنو شد اما هنوز وزارت بهداشت از آن بيخبر است!
بابك دشتكار كه 25 سال سن دارد و دانشجوي پزشكي است، اين دارو را اختراع كرده، دارويي كه فرمولاسيون آن بسيار سري است و ماندن و بوميماندنش در ايران لازم، توليدش در اين زمان كه تحريمها را براي متوقف كردن ما اعمال و تشديد كردهاند، يك ضرورت اجتنابناپذير.
جوانهاي مخترع شيرازي، مدالهايشان را تقديم به شهيدان و مردم زلزلهزده بوشهر كردند، منشيزاده با تسليت به داغديدگان از زلزله بوشهر گفت: مدال طلايم را براي ابراز همدردي به آنان تقديم ميكنم و محمديكشكولي هم گفت: مدالم را به داييهاي شهيدم، شهيدان حقنگهدار، تقديم ميكنم.
منبع: ایسنا