استفاده یخچالهای نسل بعد از آب و مغناطیس برای خنک کردن مواد غذایی
شرکت GE به تازگی یخچالی را ابداع کرده است که از مواد مغناطیسی بخصوصی جهت دستیابی به دمای پایین بهره میبرد، دمایی که برای منجمد کردن آب به قدر کافی پایین است. تخمین زده میشود که یخچال مغناطیسی حدود ۲۰ درصد کارآمدتر از تکنولوژی کنونی یخچالها عمل کند و تا آخر دههی جاری قابل دسترس خواهد بود.نمونهی اولیه یخچال GE به جای استفاده از گاز مبرد و کمپرسور، یک مایع مبتنی بر آب را از میان یک سری آهنربا عبور میدهد تا گرما را منتقل کند. این مساله، اثر مخرب زیست محیطی یخچال را کاهش میدهد زیرا امکان بازیافت آن آسانتر میشود.
به گفتهی Venkat Venkatakrishnan: “این یک موفقیت بزرگ است. ما حامیان نسل بعدی این یخچال ها خواهیم بود.”تکنولوژی مگنتوکالوریک (magnetocaloric) بر اساس فرضیهی فیزیکدانی به نام امیل واربورگ در دههی ۱۸۸۰ است که بیانگر این موضوع بود که برخی از فلزات با قرار گرفتن در مجاورت آهنربا، گرم میشوند. با این حال تکنولوژی جدید GE از توالی چند مادهی مغناطیسی مخصوص استفاده میکند.در حال حاضر سایز چنین دستگاهی در حد قابل قبول برای بکار گرفتن در یخچالهای خانگی نیست ولی دانشمندان سعی بر این دارند تا سایز دستگاه را کوچکتر کنند. هدف این تیم تحقیقاتی دستیابی به افت دمای ۱۰۰ درجه با توان مصرفی پایین است. به گفتهی آقای ونکات: “۱۰۰ سال برای کارآمدتر کردن یخچالهای کنونی سپری شد و اکنون ما در حال کار کردن بر روی تکنولوژیای هستیم که برای ۱۰۰ سال آینده است.