ساخت دست مصنوعی الکترونیکی
دکتر کاویان پرورش بلدی از مخترعان دست مصنوعی الکترونیکی ایرانی گفتند که : این دست مصنوعی از دو عدد حسگر حرکتی، مدار الکترونیکی، بخشهای مکانیکی و باتریهای قابل شارژ تشکیل شده است. پس از نصب دست مصنوعی، حسگرهای تعبیه شده حرکات عضله بالای دست را به فرمانهای الکترونیکی تبدیل و به بخش مکانیکی که حکم انگشتان دست را دارد انتقال می دهد
بخش مکانیکی این دست که در حکم سه انگشت است، باز و بسته شده و فرد معلول میتواند اشیاء مختلف را گرفته و حتی به راحتی بنویسد. حساسیت حسگرهای پروتز دست مصنوعی قابل تنظیم است به طوری که فرد پس 30 دقیقه از آموزش کار با دست مصنوعی میتواند به سادگی اشیاء مثل پفک، فنجان چای، قلم و ... را برداشته و استفاده نماید.
مهندس ستاری، مدیر عامل مجموعه دانش بنیان سازنده دست مصنوعی الکترونیکی (دستاورد) نیز با اشاره به تلاش سه ساله متخصصان شرکت برای ساخت این پروتز کارآمد اظهار داشت: نمونه آلمانی دست مصنوعی الکترونیکی، حدود هفت هزار یورو (30 میلیون تومان) قیمت دارد که با توجه به عدم پوشش بیمه ای پروتزها، خرید نمونه وارداتی آن بسیار مشکل است. حجم بازار این محصول در کشور 100 تا 120 دستگاه در سال است؛ بدین ترتیب با تولید نمونه داخلی دست مصنوعی در کشور چند صد هزار یورو در سال صرفهجویی ارزی صورت گرفته و از سوی دیگر تعمیرات مورد نیاز دستگاهها که در حال حاضر به دلیل تحریمها چند ماه طول میکشد در عرض یکی، دو روز در سراسر کشور میسر خواهد بود.
وی با بیان این که دست مصنوعی دستاورد هنوز به مرحله تجاری سازی نرسیده و در مرحله تستهای بالینی است، اظهار داشت: در این مرحله از طرح برای تکمیل آزمایشهای بالینی نیازمند کمک مددجویان داوطلب هستیم که در صورت همکاری در تستهای بالینی پروتز میتوانند با شرایط و قیمت ویژه - پرداخت قیمت تمام شده پروتز به صورت اقساط – دست مصنوعی دستاورد را دریافت کنند.
علاقمندان به همکاری در این پروژه میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر با پست الکترونیک Dastavard1391@Gmail.com تماس بگیرند.